vissza

A fogával ássa meg az ember a sírját!

nov
30
2009

Nemcsak racionális dolgok vannak. Az is létezhet amit nem tudunk megmagyarázni. A Korkontroll Társaság legutóbbi összejövetelén, a Pallas Páholyban olyan dolgokat hallottam, amiket egy életen át nem fogok elfelejteni. Hogy követem- e, a hallottakat, az más kérdés. B. Király György ismét olyan előadókat hívott, akik megdöbbentették a hallgatókat. A vendégek között ezúttal is ott volt dr. Bakanek György, a reikivel gyógyító Halász Zsóka , valamint Sebestyén Szilvia a makrobiotika „anyja”. Ő az első magyar Közép-Európai Makrobiotika Oktató és Szolgáltató Központ igazgatója. Intézetében oktatók, tanácsadók és főzőtanfolyamok segítenek az érdeklődőknek. A makrobiotika görög kifejezés, szó szerinti fordításban: hosszú életet jelent. A gyógyíthatatlannak nevezett betegségek gyógyulási alternatíváját ígéri. George Oshawa és Michio Kusi professzorok állították össze a tradicionális japán étrendet, a jin és a jang energiák/ ételek/ egyensúlyának figyelembe vételével. És tessenek csak arra gondolni, hogy hol élnek a világ legidősebb emberei? Hát Japánban, ahol az átlagéletkor a 82 évet is meghaladta.

Szilviából kérdés nélkül is ömlik a szó! Hát, még amikor Györgyi megkérdi tőle, személyes indíttatásból kezdett-e foglalkozni a makrobiotikával?

- Igen. Nagyon beteg voltam. Az emésztőszerveimmel volt probléma. Annyira, hogy már nem tudtam felkelni. Fél évet jósoltak nekem. Aztán a sors úgy hozta, hogy találkoztam egy barátnőmmel, aki bemutatott valakinek, aki a makrobiotikával foglalkozott. Mindent megtanultam tőle. Felgyógyultam. Akkor megfogadtuk a kislányommal, ha felépülök, átadom majd a tudásomat másoknak is. Később az Egyesült Államokban diplomát szereztem táplálkozás tudományból.

- Ez mikor volt?

- Hat éve. Azóta 300 feletti azoknak a súlyos betegeknek a száma, akik gyógyultan távoztak az intézetből. Felkeresnek rákos betegek, emésztőszervi betegek sorolhatnám a reménytelen eseteket.A módszer lényege az étkek összeállításában van. Figyelembe vesszük a növények energetikai egyensúlyát. Előrebocsátom, hogy hús nincs, viszont nagy szerepet kapnak az étrendben az összetett szénhidrátok, úgymint barnarizs, árpa, köles. A gabona alapú ételek képezik az makrobiotika alapját. Vannak gyógyító ételek és gyógyító italok. Ilyen ital például a diabétesz koktél. Receptje: vöröshagyma, édesburgonya, répa, sütőtök. Vagy egy másik recept: 1 csésze köles, háromszor annyi víz (barna), hagyma, lestyán, zeller, tökmagolajos káposzta.

Az étkeknek is van érzelmi hatásuk. A cékla például gyengítő hatású, a sütőtök a hasnyálmirigy barátja, és még az sem mindegy, hogyan szeleteljük fel az anyagokat. Ars poeticánk, amit Hippokratész mondott az ókorban: a táplálékod legyen a gyógyításod! Az ember nem is étket készít, hanem energiát.
Azt már Bakanek doktor teszi hozzá, hogy rengeteg szemetet eszünk- iszunk, tartósítószereket , élelmiszer színezéket, felhősítő ágenst, íz fokozót és más egyéb mesterséges táplálékot, a vas csavart is feloldó coláról nem is beszélve.

Szóval a fogunkkal ássuk meg a sírunkat. Nekem kezd megállni az agyam, rém bonyolultnak, pénztárca és időigényesnek vélem ezt az étkezési formát. Persze nem biztos, hogy az, ráadásul , ha beüt a családba a betegség-ménkű., az ember nem spórol az ismeretlen ételek elkészítésére fordítandó energiával .
Bakanek doktor egyébként nemrég jött vissza Brazíliából, ahol egy híres médiumot keresett fel. Mint kiderült, valamit érzett a szíve körül, ezért fordult a világ egyik leghíresebb energiaátadójához. Itthoni kollegái ugyanis 9 gyógyszert írtak fel neki. Ő kijött a rendelőből, majd széttépte a recepteket. Ömlik belőle a szó, Györgyinek az a dolga, hogy mindig visszakanyarítsa kalandozásait a témához.

- Tudtál hinni a szemednek, amikor találkoztál a Joe nevű médiummal?

- Azt tudjuk, hogy az energia, mint olyan létezik, hiszen a kozmikus energia adói-vevői vagyunk valahányan. Ez a médium nem azt mondja, hogy ő gyógyít, hanem, hogy mondjuk úgy, hogy az Isten. Joe ül egy székben módosult tudatállapotban, és időnként odaszól valamelyikünkhöz. Mi, akik hozzá jöttünk, fehér ruhában ülünk körülötte. Akár hiszed, akár nem, az orvosok folyamatosan jönnek hozzá, egyikük lemérte az auráját, ami négyszázszor nagyobb, mint egy átlagemberé, azaz 4 milliméter helyett 14 centis. Azt mondja segítői is vannak- a szellemvilágból- és egy fotón látni is valamilyen alakokat körülötte. Megérzi, hogy ki a szkeptikus, és annak nem segít. Mindenkinek elmondja a diagnózisát.

- És neked mit mondott?

- Azt, hogy menjek vissza a szállodába meditálni, és majd holnap megoperál, illetve egy fedett beavatkozást végez. Ez meg is történt. A szívem és a májam körül éreztem, hogy történik valami. Felhívta a figyelmemet, hogy ahogy kilépek az ajtón azonnal üljek taxiba, irány a szálloda , és feküdjek 24 órát, éppen úgy, mint egy műtét után az intenzív osztályon. Legyintettem rá, aztán két lépés múlva úgy elszédültem, hogy alig tudtam elvánszorogni egy taxiig. A szállodában beestem az ágyba és 24 órát aludtam egyfolytában.

Felkeltem és mintha kicseréltek volna. Kapcsolódva a ma esti témához, a makrobiotikához, én azt mondom: liszt, cukor, só nem létezhet! Egy axióma szerint: intelligens ember nem eszik olyat, aminek két szeme volt. Nem azért tiltja a makrobiotika a húst, mert zsíros és tele van szénhidráttal! Hanem azért, mert nem mindegy hogy élt az az állat és milyen volt a halála. Ha hosszú haláltusája volt, a benne lévő stressz-hormonok bekerülnek az emberbe. A hal például nem éli át a saját halálát. Egyetlen kólintással múlik ki. Én amondó vagyok makrobiotikán innen és túl, hogy az a legfontosabb, hogy az ember ismerje meg a saját útját, fogadja el és szeresse önmagát, akkor mások is szeretni fogják. Hisz az élet alapja a szeretet. -
Hazaérve kidobtam a lisztet, a cukrot és a sót és minden kétszeműt. Majd holnap veszek másikat.

Bozsán Eta

Meghívó és galéria!

Partnereink