vissza

A mi nevetős sminkesünk…

jan
19
2009

Dudás Timea

A Korkontroll Társaság televíziós összejövetelein már felfigyeltem egy fiatal hölgyre, Dudás Timeára ,  aki minden alkalommal eltűnik a függöny mögött egy-egy riportalannyal, előadóval. Arra voltam kíváncsi, hogy egy „szépítőmester” és az egészség témaköre hogyan függnek össze.


- Mindenekelőtt mesélj valamit a sikereidről. Azt hallottam, hogy az Év sminkese cím tulajdonosa is vagy.
- A sminkes diploma megszerzése után szerencsém volt, mert éppen akkor építette hálózatát nálunk egy híres francia cég. Hozzájuk szegődtem és a kitüntetés addigi munkámat, és hozzáállásomat díjazta.
- Hogyan „kanyarodtál” be a Korkontroll Társasághoz?
- A Hálózat tévénél több egészséggel foglalkozó műsorban sminkeltem már, amikor megismertem B. Király Györgyit. Akkoriban kezdtem én is felfigyelni az egészséges táplálkozásra és anyukámat féltve, de mindkettőnk érdekét szem előtt tartva, életmódot váltottam. Egyik adásban, amikor a cukor és a liszt kártékony hatásáról, vagy a testmozgás fontosságáról volt szó, büszkén kihúztam magam. Mert én már váltottam! Újból jártam kosárlabdázni, anyukám vízi aerobicozik és odafigyelünk a helyes táplálkozásra. Bekerült a konyhaszekrénybe a méz, a nádcukor, a teavaj az olíva olaj, a tönköly liszt a hadina és kikerült a polcokról az édesítőszer, a margarin és a cukor. A Korkontroll társaságot azért is fontosnak tartom, mert a prevenciót, a megelőzést tűzte zászlajára és ehhez minden alkalommal, remek szakembereket hoz össze. A Teázzon a Korkontrollal adásra konkrétan Seregély István rendező hívott.
- Válaszod minden igényt kielégített, remélem, a következő kérdés is sok segítséget nyújt majd. Mit ajánlasz az idősebb generációnak? Hogyan legyen nem kirívó, de mégis csinos?
- Óvnunk kell a bőrünket, hiszen azt viseljük egy életen át. Óvni a káros napsugaraktól, a széltől, a légszennyeződéstől. Erre nem idős korban, hanem már egészen korán érdemes odafigyelni. Nagyon fontos, hogy minden nap tisztítsuk le, a bőrszerkezetünknek megfelelő arckrémmel. A kozmetikusok munkáját ma már rendkívül jó gépek segítik, melyek képesek a bőr szerkezetét újjáépíteni. Legyenek nyitottak az újdonságokra, és mikor ezt mondom, eszem ágában sincs a plasztikai sebészetet ajánlani! A legfontosabb az, hogy elfogadjuk és szeressük magunkat, mert ha mi nem tesszük, ki más tehetné? Az öregedés külső változás a szépség viszont belülről fakad. Nem a vibráló színekkel kell felhívni magunkra a figyelmet, hanem az egyéniségünkkel és a kisugárzásunkkal.
- Egy nem szép hölgyből szépet csinálni látványosabb feladat, mintha eleve szép lenne. Jól mondom?
- Én igyekszem mindenkiből a legtöbbet kihozni. Szerintem az a jó smink, amikor olyan bókokat kapunk utána, hogy „de jól nézel ki”, „ragyogsz”, sugárzol”. 6 dolog kell a jó sminkhez: korrektor, alapozó, púder, pirosító, szempilla spirál, szájfény.
- Gondolom, sok híres embert sminkeltél már.
- Így igaz! A teljesség igénye nélkül néhány név Pálos Zsuzsa, Csala Zsuzsa, Pécsi Ildikó, Koltai Róbert, Hevesi Tamás, Szalai Kriszta.
- A sok-sok adásból melyik témakör tetszett a legjobban?
- Amikor a pszichofittness volt a téma és dr. Bagdy Emőke pszichológus válaszai és példái egy olyan világnézetet mutattak be, mellyel én is azonosulok maximálisan. Ebben a világnézetben a szeretet és a nevetés a legnagyobb erő. És mindkettő az egészségmegőrzés kulcsa!
- Van szabadidőd? Azt mivel töltöd?
- Édesanyám idén a születésnapjára kapott tőlem egy plasztik kártyát ezzel a felirattal: „A kártya tulajdonosát felhatalmazom egy szombat délelőtti anyja-lánya bevásárló körút kezdeményezésére. Felhasználási ideje: korlátlan.” Tehát, amikor csak lehet, együtt vásárolunk, és együtt főzőcskézünk.

Bozsán Eta

Partnereink