vissza

Nem akar leszokni a dohányzásról?

febr
22
2009

A keleti kultúrák több ezeréves tapasztalataiból érdemes tanulni.  A tapaszok, rágógumik, gyógyszerek mellett alternatív megoldások is léteznek.

Dr. Molnár György szinte mindent megtanult azért, hogy a leghatékonyabban segítsen azoknak, akik le akarják tenni a cigarettát. 1995 óta foglalkozik a biofizikai orvoslással, a szenvedélybetegek, a dohányosok leszoktatása  a fő területe.  Szegeden vizsgát tett a hagyományos kínai orvoslásból (HKO), valamint elvégezte a homeopátiás klinikai tanfolyamot is. 2002-től az Empátia  Biomed Gyógy Centrum vezetője.
- Mi köze a kínai orvoslásnak a cigaretta letételéhez?
- A biofizikai orvoslás a hagyományos kínai orvoslás filozófiájára épül. Ők az energiaáramlást a testünket sűrűn behálózó speciális csatornákon, ún. meridiánokon keresztül képzelték el.   A 70-es évek elejétől Németországban dr. Franz Morell vezetésével nagyszabású kutatások indultak a szervezet energiaszintjének, az energiaáramlás változásainak műszeres feltérképezésére,  ebből nőtték ki magukat a különböző (MORA, BICOM) biorezonanciás készülékek. A korszerű  biorezonancia gépek kizárólag a szervezet saját rezgéseivel dolgoznak, azokat alakítják át (többnyire invertálják), s így a szervezet számára veszélyes, mérgező anyagokat felszabadítják  kötéseikből, s azok a veséken keresztül a  megfelelő folyamatos folyadékfogyasztás mellett zavartalanul kiürülnek a szervezetünkből. Tehát így kapcsolódhat össze a cigaretta és a hagyományos kínai orvoslás.

- Ez elég tudományos volt. És a homeopátia? Hogy kerül a képbe?

- Aki a biofizikai orvoslásban jártas kíván lenni, annak meg kell ismerkednie a másik információs orvosi módszerrel, a szelíd gyógyászat művészetével, a homeopátiával is.

Ezekkel a gyógyító eljárásokkal lehetőségünk van a betegségek gyökeréig eljutni, s ezáltal nem csak tüneti kezelést, hanem – ami nagyon fontos, - oki terápiát tudunk biztosítani a beteg számára. A biofizikai orvoslásban energiaállapotokat rögzítünk, arra törekszünk, hogy a megbillent Yin-Yang egyensúlyi állapotot korrigáljuk, a szervezet öngyógyító képességét beindítsuk.

- Hogy zajlik ez a program?

- Egy olyan készülékkel, ami a biofizikai orvoslás csúcstechnikája, 300 gyárilag beépített terápiás programot tartalmaz, 400 különböző indikációra. Többek között kedvezően befolyásolhatóak a különböző anyagcsere, immunológiai, endokrinológiai (a cukorbetegség is!) betegségek. A veszélytelen és mellékhatás mentes, gyógyszer nélküli eljárással gyorsítani tudjuk a műtétek, balesetek utáni rehabilitációs gyógyulási folyamatokat. A nagy sláger évek óta az allergiás panaszok kezelése. Mivel szervezetünket életünk során folyamatosan terheljük mérgekkel, vagy egyéb élvezeti termékekkel (tea, kávé, cigaretta, drogok, stb.), ezért az eredményes gyógyítás érdekében mindenekelőtt méregteleníteni kell . Magyarországon 3,5 millió dohányos fújja, 6,5 millió áldozat pedig szívja a rendkívül mérgező cigarettafüstöt. Az általam 2002-ben bevezetett korszerű biofizikai módszer rendkívül magas, 90%-os hatékonysággal segíti a leszokni vágyókat nikotinmegvonási tünetek nélkül megszabadulni káros szenvedélyüktől.

- Miképpen működnek? Becsengetek és?

- A dohányosoknak függetlenségük visszaszerzése,  életminőségük javítása céljából mindössze 1 órát kell áldozniuk az életükből, ezalatt többféle (energetikai-harmonizációs, méregtelenítő, a tüdő gyulladásos állapotát csökkentő, nikotintörlő) programot alkalmazunk. 

A teljes kezelési programot rögzítjük egy speciális, öt forint nagyságú mágnesezhető fémötvözetre, egy ún. chipre, amit a kezelés végén a hasfalra ragasztunk 1 hónapos időtartamra. Az emlékeztető, fenntartó kezelés alatt a dohányzás során a szervezetbe került és elraktározódott közel 4000 mérgező anyagot felszabadítjuk a kötéseikből, majd azok a folyadékfogyasztásnak köszönhetően a veséken keresztül távoznak a szervezetből. Két döntően fontos folyamat fut egymás mellett párhuzamosan; egyfelől néhány hét alatt a szervezetben lévő mérgek jelentős része mechanikusan kiválasztódik, másfelől néhány nap alatt törlődik a függőséget okozó nikotin információja, vagyis a szervezet „elfelejti”, hogy valaha is szoros kapcsolatban lett volna a dohányzással. Az együttműködő partnereinknél nem alakul ki nikotinmegvonási tünet együttes; nincs idegesség, súlygyarapodás.

- Gondolom, a családjában senki sem dohányzik.

- Isten ments! Természetesen ezt nem tiltással, hanem példamutatással próbálom elérni. Számomra legfontosabb a család. Négy fantasztikus gyerekem van három anyától, ebből a két idősebb fiú él velem, de hála Istennek a két lányom is egyre gyakrabban igényli a társaságunkat.

- Mindig is orvos akart lenni?

- Korábban nagyon vonzott a színészi pálya, több versmondó versenyen is sikerrel szerepeltem, de végül is az orvosi hivatás mellett döntöttem, és nem bántam meg. Katonaorvosi tanulmányaimat Leningrádban végeztem, ahol a kulturális lehetőségek valóságos tárháza fogadott. Szabadidőmet a sport mellett az Ermitázsban, az Orosz Múzeumban, a színházakban, a koncerttermekben töltöttem. 1978-tól a különböző fővárosi színházakban vállalok orvos ügyeletet. Évekkel ezelőtt előfordult, hogy egy nap három előadáson is ügyeltem. Mindenevőként bármit szívesen megnézek, bár az utóbbi időben inkább a könnyed, szórakoztató darabokat keresem.

Partnereink