vissza

Sütiimádók estje

máj
30
2013

Hogyan lehet cukormentes, szénhidrátcsökkentett édességeket készíteni az egész családnak?

Ezt árulja el önöknek a receptverseny egyik nyertese: Zellei Tündi. Napjaink szédült, rohanó világában gyakran gondoljuk azt, nincs idő az egészséges táplálkozásra. Egyszerű ételekkel, könnyen elkészíthető receptekkel azonban ez nem lehetetlen! Pár perc alatt süthetünk gyermekeinknek például adalékanyagoktól mentes, szénhidrátcsökkentett édességeket, desszerteket. Nem is gondolnánk, hogy kevert tésztából mennyi finomság készülhet!
Alapvető szabály, hogy a sütés-főzés során a klasszikus finomlisztet és finomított cukrot kerüljük, mert ezek gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, amik hirtelen emelik meg az inzulin- és cukorszintet, s ezáltal könnyebben vezetnek elhízáshoz és cukorbetegséghez. Felejtsük el a kalóriabombákat! Inkább a rostokban gazdag liszteket, illetve a szénhidrátcsökkentett liszteket (pl. durumliszt, zabpehelyliszt, mandulaliszt) részesítsük előnyben. A desszerteket mandulával, kókusszal, vagy dióval, mákkal készítsünk, édesítéshez pedig nyírfacukrot vagy mézet használjunk. Családtagjaink így nem lesznek azonnal éhesek a desszert elfogyasztása után és nem alakul ki náluk az édességzabálási reflex.

„Az én világom cukormentes és szénhidrátcsökkentett.
Hiszem, hogy egy étel egyszerre lehet egészséges és finom.
S azt is tudom, nem kell betegnek lenni ahhoz, hogy ez fontos legyen.” (Zellei Tündi)

A főzőest menüje:
- Torta Caprese, mennyei csokoládés mandulatorta kandírozott narancshéjjal
- Málnás ricotta mousse torta, vékony piskótán a habkönnyű mousse, málnaszemekkel
- Zuppa inglese, mandulaliszttel készült piskóta eperszeletekkel és vaníliakrémmel rétegezve

Pontos dátum: 2013. június 10. hétfő, 18-21h
Helyszín: Salt n Pepper Főzőiskola (1133 Budapest, Váci út 112.)
További információk: http://saltnpepper.hu/
Kapcsolat: zellei.tundi@zelleitundi.hu
Jelentkezés: saltnpepper@t-online.hu

Partnereink