vissza

Szezámmagos- fetás céklasaláta, az egyszerű vitaminforrás

márc
20
2021

RECEPTVERSENY - Az elmúlt évek alatt rengeteg receptet kipróbáltam. Sokszor felmerült a kérdés van még úja nap alatt? Hiszen szinte a csapból is receptek folynak. Szerintem minden csak nézőpont kérdése, mert akkor is hogyha, két ember ugyanazt receptet is veszi alapul, mégsem teljesen ugyanúgy fogja megfőzni ugyanazt az ételt. Valamit az alapanyagok újszerű feldolgozásával kreatív ételeket készíthetünk. Kevesen tudják, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldség. Tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, sok vasat, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, bővelkedik vitaminokban. Sokan csak savanyúság formájában fogyasztják pedig főételként is megállja a helyét.
Nemcsak vérszegénységre jó, hanem csökkenti a magas vérnyomást és javítja az állóképességet!

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb cékla
  • 20 dkg feta sajt
  • só, bors
  • szőlőmagolaj
  • szezámmag

Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, megmossuk majd kisebb kockákra vágjuk. Egy kiolajozott jénai tálba tesszük, sózzuk borsozzuk és meglocsoljuk szőlőmagolajjal, végül összekeverjük. Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük, a cékla akkor jó, ha puha az állaga, ha villát szúrunk bele. A szezámmagot serpenyőben megpirítjuk. Végül a megsült céklával összekeverjük a kockára vágott fetasajtot és ízlés szerint meghintjük szezámmaggal. Jó étvágyat!

Magamról: Szenvedélyem a sütés és a főzés, valamint az ételfotózás. Kilenc évvel ezelőtt, szerettem volna szakmát váltani ott hagyni a multinacionális létet és cukrásznak állni, amikor kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok. Az étrendben való változtatással az első három évben mozgás nélkül 15 kg-ot fogytam.  A  testsúly megőrzése miatt lemondtam a cukorról és elkezdtem gasztroblogot írni.Új recepteket találok ki és igyekszem megmutatni az embereknek, hogy ételallergiásan is lehetünk ínyencek. Nem kell lemondanunk a finom ételekről! Olyannyira lehetséges ez, hogy a saját bőrömön tapasztaltam, hogy mozgás hiányában a kilók kezdenek visszajönni. Az elmúlt másfél év alatt személyi edzővel fogytam tizenöt kilogrammot és két ruhaméretet. Az étkezésbe is újra bele kellett nyúlni, további zsírszegény és szénhidrát csökkentett receptekkel bővült a blogom. Sosem hittem volna, hogy valóban az vagy, amit megeszel. Szerettem magam 110 kilósan is és szeretem magam 85 kilósan is, ám a  különbséget zongorázni lehet. Sokkal könnyebben mozgok  és több energiám van. Nemcsak jól, hanem még jobban érzem magam a bőrömben és ez nem mindegy! Vallom, hogy kis odafigyeléssel és sok kitartással képes változtatni az ember, valamint  a sikeres  életmódváltás számtalan új lehetőségeket és örömöt ad nekünk.

Jó étvágyat!
Bíró Márta 

Varázslat fakanállal gasztroblogger